top of page

RECOMANDARI PRIVITOARE LA MONTAJUL USII DE EXTERIOR IN VEDEREA UNEI CAT MAI BUNE FUNCTIONARI SI A PRELUNGIRII DURATEI DE VIATA

INFORMATII REFERITOARE LA FENOMENUL DE CONDENS

Lipsa de ventilatie dintr-o incapere, impreuna cu existenta altor factori favorizanti (uscarea rufelor, plantele de ghiveci, aburii formati in procesul de gatire a mancarii, etc),duc, in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe usa, incepand de la partea inferioara a acesteia. Odata cu cresterea umiditatii, condensul urca la partea superioara a usii ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transformarea condensului in picaturi.

Condensul este un fenomen absolut normal a carui aparitie nu conduce neaparat la idea ca usa metalica nu este bine executata!!!

O buna aerisire a incaperii va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen.

Condensul apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata usii la interior este "rece". Astfel, la o temperatura de 20℃ a aerului din camera si o umiditate de 50%, condensul va aparea pe orice suprafata care are 9℃.

La o umiditate de 90%, condensul va aparea pe orice suprafata din camera care are cel mult 18℃. Cu cat umiditatea creste, cu atat mai mult aparitia condensului este inevitabila.

In functie de coeficientul de transfer termic certificat si calitatea constructiva a fiecarui produs , garantam functionarea in parametri normali cu urmatoarele recomandari : 

1,3Wmp/K  ( modele Steelline ) 

SE RECOMANDA CA MONTAJUL TOCULUI SA SE EFECTUEZE LA PARTEA INTERIOARA A ZIDULUI, IAR, DUPA MONTAJUL USII METALICE, APLICAREA MATERIALELOR CU CARE SE PLACHEAZA CONSTRUCTIA LA EXTERIOR (TERMOSISTEM) SA SE EFECTUEZE IMBRACAND CEL PUTIN JUMATATE DIN LATIMEA TOCULUI USII METALICE.

DE ASEMENEA, PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI PE CARE L-AR PUTEA AVEA INTEMPERIILE ASUPRA USII DE EXTERIOR, ESTE RECOMANDATA UTILIZAREA COPERTINEI.

RECOMANDAM O VALOARE A UMIDITATII SUB 30% PE TIMPUL IERNII SI SUB 50% PE TIMPUL VERII.

IN AFARA ACESTOR LIMITE, NU GARANTAM CA SUPRAFATA USII METALICE SAU A TOCULUI NU VA CONDENSA!

 

1,1Wmp/k ( modele Steelline ) 

*SE RECOMANDA CA MONTAJUL TOCULUI SA SE EFECTUEZE LA PARTEA INTERIOARA A ZIDULUI, IAR, DUPA MONTAJUL USII METALICE, APLICAREA MATERIALELOR CU CARE SE PLACHEAZA CONSTRUCTIA LA EXTERIOR (TERMOSISTEM) SA SE EFECTUEZE IMBRACAND CEL PUTIN JUMATATE DIN LATIMEA TOCULUI USII METALICE.

*DE ASEMENEA, PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI PE CARE L-AR PUTEA AVEA INTEMPERIILE ASUPRA USII DE EXTERIOR, ESTE RECOMANDATA UTILIZAREA COPERTINEI.

*RECOMANDAM O VALOARE A UMIDITATII SUB 50% PE TIMPUL IERNII SI SUB 80% PE TIMPUL VERII.

*IN AFARA ACESTOR LIMITE, NU GARANTAM CA SUPRAFATA USII METALICE SAU A TOCULUI NU VA CONDENSA!

 

0,78Wmp/k ( modele SL) 

*SE RECOMANDA CA MONTAJUL TOCULUI SA SE EFECTUEZE LA PARTEA INTERIOARA A ZIDULUI, IAR, DUPA MONTAJUL USII METALICE, APLICAREA *MATERIALELOR CU CARE SE PLACHEAZA CONSTRUCTIA LA EXTERIOR (TERMOSISTEM) SA SE EFECTUEZE IMBRACAND CEL PUTIN JUMATATE DIN LATIMEA TOCULUI USII METALICE.

*NU EXISTA ALTE RESTRICTII !!

 

0,6Wmp/k ( modele usi aluminiu Steelline ) 

*NU EXISTA RESTRICTII ! 

Alte sfaturi utile

1. Verificati cu atentie firma de la care achizitionati usa metalica sau de exterior  in cazul in care trebuie sa achitati avans. In perioada actuala, foarte multe companii experimenteaza dificultati financiare care pot conduce la imposibilitatea livrarii usilor catre Dumneavoastra, astfel ca, este recomandat sa verificati vechimea firmei pe piata si sa evitati achitarea de sume importante de bani unor persoane sau in locatii care nu va inspira incredere.

 

2. In cazul in care solicitati oferte de pret de la mai multi furnizori, asigurati-va inainte de a lua decizia de cumparare, ca faceti comparatii intre aceleasi unitati de masura (exista furnizori care afiseaza preturile fara TVA pentru a parea mai mici, in alte cazuri pretul montajului este mai mic decat media de pe piata, dar veti avea surpriza compensarii prin costul de transport, etc)

 

3. Solicitati factura si bon fiscal in momentul achitarii avansului, sunt singurele documente care pot face dovada platii Dumneavoastra.

 

4. Solicitati certificatul de garantie pentru usi , pentru a beneficia de service gratuit in perioada de garantie.

 

5. Pastrati toate documentele dupa livrarea/montajul usilor, cel putin pe toata perioada garantiei.

 

6. Solicitati intocmirea unei anexe de comanda care sa includa toate caracteristicile usilor  alese  si verificati cu atentie inainte de a semna. Acest document va garanteaza ca produsele ce se vor livra/monta sunt conforme cu ceea ce ati comandat din puct de vedere al culorii, dimensiunilor, modelului, etc.

 

7. Asistati personal la montajul/livrarea usilor, evitati astfel sa constatati ca produsul deja montat nu corespunde comenzii sau ca montajul a fost efectuat necorespunzator.

 

8. Daca optati ca montajul produselor sa fie efectuat de catre echipe neautorizate de producator, asigurati-va ca acestea lucreaza conform specificatiilor din cartea de garantie, in caz contrar, nu veti beneficia de perioada de garantie oferita de producator si, in plus, produsul nu va functiona corespunzator.

bottom of page